کمربند طبی یک نوع کمربند است که به منظور حمایت و پشتیبانی از ناحیه کمر و ستون فقرات طراحی شدهاند. این کمربندها از موادی مانند نئوپرن، پشم، پارچههای نرم و مواد فشرده ساخته میشوند و اغلب دارای بندهای قابل تنظیم هستند تا بتوانند به اندازه و شکل بدن هر فرد سازگار شوند.
کمربندهای طبی ابتدا در معالجات پزشکی مورد استفاده قرارگرفتند و معمولا برای حمایت بیشتر از کمر در طول توانبخشی استفاده میشوند این کمربندها ارتز نامیده میشوند. پس از آن ورزشکاران شروع به استفاده از کمربندهای طبی کردند. تنها در سال های اخیر کمربند طبی صنعتی به طور گستردهای مورد استفاده قرارگرفته است. این نوع کمربندها سبکوزن و کشسان هستند که در اطراف کمر بسته میشوند. به دلیل ظهور اخیر استفاده از کمربند طبی در محیط کار، مطالعات کمی درمورد آن انجام شده است اما به صورت تجربی کارگران دریافتهاند با کمربند طبی کمتر دچار کمردرد میشوند.
درنظر داشته باشید از کمربندهای طبی باید آگاهانه استفاده کرد در غیر اینصورت میتوانند به شما آسیب برسانند. با توجه به اینکه شرکت باراد به زودی محصولی خلاقانه از کمربندهای طبی به نام کمربند طبی تن آرام و تن تاب را وارد بازار می کند، تصمیم گرفتیم مقاله کاملی در مورد چگونگی و نحوه استفاده از کمربندهای طبی در سایت قرار دهیم.
در چه مواردی می توانید از کمربند طبی استفاده کنید؟
در صورت وقوع آسیب:
برخی افراد پس از آسیبهای کمری یا جراحیهای مرتبط با ستون فقرات نیاز به حمایت اضافی دارند. کمربندهای طبی در این موارد میتوانند ناحیه کمر را در موقعیت مناسب نگه دارند و فشار زیادی که بر آن وارد میشود را کاهش دهند البته در این مورد بخصوص، استفاده از کمربند طبی را زیر نظر پزشک معالج انجام دهید.
حرکت ستون فقرات کمر باعث به تاخیر افتادن فرایند بهبودی در شکستگی ها یا همجوشی پس از عمل میشود. محدود کردن دامنه حرکتی ستون فقرات باعث تسریع فرایند بهبودی در هر وضعیت میشود و همچنین درد و ناراحتی کمر بیمار را کاهش میدهد.
معمولا پزشکان پس از آسیب دیدگی یا جراحی ستون فقرات برای شما کمربند طبی تجویز میکنند در این مورد کمربند طبی سه هدف را دنبال می کند:
ستون فقرات شما را در طول بهبودی بی حرکت نگه می دارد
نواحی آسیب دیده را ثابت نگه می دارد
بامحدود کردن دامنه حرکت، درد را کنترل میکند
هنگام ابتلا به کمردردهای حاد:
کمربندهای طبی برای استفاده درهنگام کمردردهای حاد توصیه میشود. کمربند طبی به عنوان یک حمایتکننده وظیفه عضلات، مهره ها و رباط ها را بر عهده میگیرد و بنابراین فشار وارد بر عضلات و مهره های کمر را کاهش میدهد به همین دلیل با پوشیدن کمربند طبی احساس راحتی و کاهش درد میکنید و میتوانید به فعالیتهای روزمرهتان ادامه دهید. به شما توصیه میکنیم از کمربند های طبی تنها به عنوان یک دارو استفاده کنید. وقتی درد دارید مجبور به استفاده از مسکن هستید اما بعد از بهبود، دیگر نیازی به استفاده از مسکن نیست و در صورت ادامه مصرف عوارض جانبی آن به شما آسیب میرساند. در صورت استفاده طولانی مدت از کمربند طبی، عضلات و مهرههای کمر نیز به جهت حمایت طولانی مدت، ضعیف میشوند و مستعد آسیبهای مجدد میگردند بنابراین در صورت ابتلا به کمردرد و تنها تا چند هفته میتوانید از کمربندهای طبی استفاده کنید.
هنگام بلند کردن و جابه جایی اجسام سنگین
در حالیکه از تکنیک های صحیح بلند کردن اجسام و جابه جایی آنها استفاده میکنید، میتوانید برای کاهش فشار وارد بر مهرههای کمر از کمربند طبی استفاده کنید. دقت کنید استفاده از کمربند طبی به این معنی نیست که میتوانید تکنیک های مراقبتی بلند کردن اجسام را نادیده بگیرید. به نکات زیر توجه کنید:
جسمی که میخواهید بلند کنید را تا جایی که می توانید نزدیک به بدنتان نگه دارید.
برای بلند کردن اجسام از پاهایتان کمک بگیرید.
اجسام را باید با نیروی پاهایتان بلند کنید نه کمرتان.
هنگام بلند کردن اجسام از دیگران کمک بگیرید.
محیط کارتان را به لحاظ ارگونومی تجهیز کنید تا مجبور به بلند کردن اجسام نباشید.
این امکان وجود دارد که با پوشیدن کمربند طبی و حمایت آن، اجسامی سنگین تر از آنچه که میتوانید را بلند کنید که البته این عمل میتواند به ستون فقرات و عضلات کمرتان آسیب جدی وارد کند پس براساس تواناییهای فیزیکی خود عمل کنید. تحقیقاتی وجود دارد که نشان میدهد کارگران بر این باورند که با بستن کمربند طبی میتوانند وزن بیشتری را بلند کنند. اگر کارگران به اشتباه فکر کنند که از آنها محافظت میشود، ممکن است با بلند کردن وزنه بیشتر از آنچه که در توان دارند خود را در معرض خطر بیشتری قرار دهند. پس توجه کنید تنها وزنهایی را بلند کنید که بدون کمربند طبی قادر به بلند کردن آن هستید.
هنگام انجام فعالیت های شغلی که فشار زیادی به عضلات و مهرههای کمر وارد می کند:
اگر سابقه کمردرد دارید و فعالیت شدیدی را در پیش دارید، میتوانید از کمربند طبی استفاده کنید. ورزش اصولی، فعالیت و حرکت، عضلات کمر را قوی میکند اما اگر این فعالیت از حد معمول بیشتر بوده و شما نیز تجربه کمردرد دارید، میتوانید برای کاهش فشار وارد بر عضلات و تنها در مدت زمانی که فعالیت شدیدی را تجربه می کنید، از کمربند طبی استفاده کنید. اگر در مقطعی از زمان مجبور به نشستن طولانی مدت پشت میز کار یا فرمان اتوموبیل هستند و دچار کمردرد میشوید میتوانید از کمربند طبی به طور موقت استفاده کنید تا درد شما کاهش یافته و امکان ادامه فعالیت برایتان فراهم شود اما همواره فراموش نکنید کمربند طبی با حمایتی که از ستون فقرات میکند میتواند عضلات را ضعیف کند اما در عین حال در صورت استفاده صحیح از آن، طبق نکات ذکر شده، میتواند باعث پیشگیری و درمان کمردرد شما شود.
اگر به طور معمول و همیشگی میخواهید از حمایتکننده ستون فقرات در نشستنهای طولانی مدت استفاده کنید، استفاده از پشتی طبی به جای کمربند طبی را برای جلوگیری از کمردرد توصیه میکنیم به طوری که طبق توصیه کارشناسان باید گفت بدون حمایت از ستون فقرات و استفاده از پشتی طبی هرگز ننشینید چون نشستن طولانی مدت فشار بسیار زیادی به مهرهها و عضلات کمر وارد می کند.
منبع:
مرسی
از اینکه مقالات باراد را مقاله می کنید سپاسگزاریم