خم شدن مچ، هنگام کار با موس، باعث ابتلا به مچ درد می شود. با خم شدن دست، به عصبی که از مچ دست عبور میکند، فشار وارد شده که نتیجهی آن بی حسی، مور مور شدن، ضعف یا درد در دست خواهد بود.
تونل کارپال یک مسیر باریک روی مچ در سمت کف دست است که از استخوان و رباط تشکیل شده است. عصبی که از میان آن میگذرد حرکت و حس را در انگشت شست و سه انگشت اول دست کنترل میکند. عصب از میان این مسیر یا راه رو در امتداد با تاندونها به انگشتها میرسد. وقتی این عصب تحت فشار قرار میگیرد، نتیجهی آن بی حسی، مور مور شدن، ضعف یا درد در دست خواهد بود که به آن سندرم تونل کارپال میگویند.
وقتی مچ دست در حالت نامناسب قرار بگیرد، فضای کافی برای عصب مدیان (عصب میانی) وجود ندارد و به این عصب فشار وارد میشود. همچنین وقتی این تونل ملتهب شود یا آسیب ببیند، به عصب هم صدمه وارد خواهد شد که بیحسی و ضعف و درد در انگشتها را به دنبال دارد.
چگونه می توان از مچ درد و ابتلا به سندرم تونل کارپال ناشی از کار با موس جلوگیری کرد؟
جلوگیری از خم شدن مچ دست و کاهش حرکات تکراری مچ دست هنگام کار با موس همراه با انجام حرکات کششی و ایجاد وقفه بین ساعات طولانی کار می تواند تا حدود زیادی از ابتلا به مچ درد جلوگیری کند.
عملکرد محافظ مچ دست مچی موس در جلوگیری از خم شدن مچ دست چگونه است؟
پد در مچی موس طبق آناتومی دست و مچ طراحی شده است به طوریکه مانع از خم شدن مچ دست هنگام کار با موس می شود و از مچ درد جلوگیری می شود.
عملکرد موس پد متحرک مچی موس در کاهش حرکات تکراری مچ دست چگونه است؟
موس پدها ی معمول نیز با جلوگیری از خم شدن مچ دست از مچ درد جلوگیری می کنند اما این موس پدها یک مشکل بزرگ دارند و آن اینکه حرکت دست، محدود به پد می شود و دست یکجا ثابت باقی می ماند که این خودش باعث افزایش حرکات تکراری مچ دست به چپ و راست می گردد.
پد در مچی موس روی یک پایه اصلی لغزنده قرار دارد و به راحتی دست با موس روی میز سر می خورد. حرکت بیشتر آرنج و شانه ها، استفاده بیش از حد از دست و مچ را کاهش می دهد . کاهش حرکات تکراری مچ دست به چپ و راست باعث کاهش فشار به عضلات و عصب مچ دست شده و از مچ درد و ابتلا به سندروم تونل کارپال جلوگیری می شود.
بررسی عملکرد محافظ مچ دست مچی موس روی استفاده کنندگان از این محصول:
پرسشنامهای حاوی پرسشهای متنوع در رابطه با مچی موس در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفت. جامعه هدف مورد بررسی پرسنل اداری دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. تحلیل و نتایج پاسخهای کسب شده به صورت نموداری در ادامه بیان میشوند.
طبق این مطالعه 83 درصد شرکتکنندگان کاربران از دسکتاپ و 17 درصد از لپتاپ استفاده میکردند. همچنین 94 درصد شرکتکنندگان راستدست و 6 درصد چپدست بودند.
از پاسخ شرکتکنندگان به سوال “آیا پهنای “مچی موس” متناسب با پهنای ساعد و مچ دست شما است؟” این نتایج بهدست آمد؛ یعنی حدود 92 درصد از شرکتکنندگان از تناسب میان پهنای ساعد و مچ دست رضایت داشتند.
در پاسخ به پرسش “آیا “مچی موس” به راحتی روی سطح قابل حرکت می باشد؟” این نتایج به دست آمد:
در پاسخ به سوال”سطح “مچی موس” دارای پوششی است که نه خیلی نرم و نه خیلی سخت است؟” این نتایج بهدست آمد؛ 92 درصد استفادهکنندگان از مچیموس از جنس رویه و پوشش مچی موس رضایت داشتند.
در پاسخ به این پرسش که “آیا استفاده از “مچی موس” ایجاد تداخل با سایر تجهیزات و وسایل روی میز کار مانند کیبورد، موس و پد/زیر موسی مینماید؟”؛ این نتایج به دست آمد:
در پاسخ به پرسش “مچی موس قابلیت استفاده با هر دو دست را دارد؟”، این نتایج به دست آمد:
کاربران در پاسخ به این پرسش که “آیا ناحیه تماس دست شما با مچی موس” حین استفاده عرق می کند؟”؛ اینطور پاسخ دادند:
افراد حاضر در این مطالعه در پاسخ به پرسش “آیا هنگام استفاده از “مچی موس” فعالیتهای شغلیتان مانند تایپ کردن، به راحتی انجام می شود؟” پاسخهایی دادند که نتیجه آن به صورت نمودار زیر در آمد:
درصد رضایت از مچی موس: آیا ” کار کردن با “مچی موس” برای من رضایت بخش است؟”
نتایج بهدست آمده از این مطالعه نشان میدهد که رضایت کاربران در استفاده از مچی موس بالا میباشد به طوریکه محافظ مچ دست مچی موس توانسته است از دانشگاه علوم پزشکی تهران تاییدیه دریافت کند. همچنین نتایج ارزیابیهای ارگونومیکی نشان دادند که بیش از نیمی از کاربران وضعیت ارگونومیکی مچی موس را قوی ارزیابی کردند که نشاندهنده کارایی مناسب این ابزار میباشد.
دیدگاه کاربران