ارگونومی مطالعه نیازهای فیزیکی کار در همهی مشاغل و محیطهای کاری است. اگر شما مبتلا به سیاتیک هستید میدانید که کار کردن با کمر درد، درد نشیمنگاهی و پا درد بسیار سخت است. 6 نکته زیر را در نظر بگیرید تا بتوانید همراه با بیماری سیاتیک کار کنید. در فعالیتهای روزمرهتان قواعد ساده ارگونومیک را به کار ببرید. استفاده از میزهای قابل تنظیم برای اینکه بتوانید لحظاتی هم ایستاده کار کنید و همچنین تنظیم مجدد نحوه نشستن میتواند به شما کمک کند تا درد کمتری را تحمل کنید.
1- نشستن
نشستن برای مدت طولانی برای ستون فقرات یا درد عصب سیاتیک خوب نیست. اگر امکان دارد هر 20 دقیقه از جایتان برخیزید و چند قدم راه بروید. برای قابل تحمل کردن نشستن از صندلی ارگونومیک استفاده کنید. همچنین میتوانید برای حمایت از کمر، روی صندلی پشتی طبی قرار دهید.
نکات ساده دیگری که میتواند درد سیاتیک هنگام نشستن را کاهش دهد:
- پاهایتان را روی هم قرار ندهید.
- پاهایتان کاملا روی سطح صاف قرار بگیرد.
- زانو و لگن در یک راستا باشند.
- از صندلی چرخدار استفاده کنید تا بتوانید به جای چرخاندن کمرتان، کل بدنتان را حرکت دهید.
2- ایستادن
تغییر پوسچر (طرز قرارگیری بدن) یک روش هوشمندانه برای مراقبت از ستون فقرات در هنگام کار است. پس بخشی از کارتان را در حالت ایستاده انجام دهید. نشستن در تمام روز علاوه بر کمر درد با گستره وسیعی از بیماریها از جمله چاقی و دیابت نوع دو مرتبط است.
ایستادن ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد. مطالعات نشان داده است افرادی که برای طولانی مدت در طول روز مینشینند، میزان قند خون ناشتای بالایی دارند.
ایستادن ریسک بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. تحقیقات نشان میدهند افرادی که حداقل 2 ساعت در روز را مینشینند، ریسک ابتلای آنها به بیماریهای قلبی تا 125 درصد افزایش مییابد.
ایستادن کمک میکند کالری بیشتری بسوزانید. مطالعهای که در سال 2016 گرفت مشخص کرد استفاده از میزهای قابل تنظیم در محل کار به مصرف کالری کمک کرده و از افزایش وزن جلوگیری میکند. یکی از سادهترین روشها برای تغییر پوسچر از حالت نشسته به ایستاده در محل کار، استفاده از میزهای قابل تنظیم است. یک میز قابل تنظیم به شما اجازه میدهد ارتفاع میز را تنظیم کنید، بنابراین به راحتی میتوانید در حالت نشسته و ایستاده کار کنید.
اگر چه امکان ایستادن در محل کار بسیار مهم است اما از ایستادن در یک مکان بهصورت ثابت بپرهیزید. اگر به خاطر شغلتان ناچار به ایستادنهای طولانی مدت هستید سعی کنید یکی از پاهایتان را روی یک جعبه و یا زیر پایی قرار دهید. هر 10 تا 15 دقیقه پایتان را عوض کنید.
افراد مبتلا به درد عصب سیاتیک نکته زیر را در نظر داشته باشند:
هنگام بلند شدن از روی صندلی و تغییر وضعیت از حالت نشسته به ایستاده، کمرتان را خم نکنید. خم کردن کمر میتواند باعث کشیدگی عصب شود و یک عصب تحریک شده را بدتر کند. پس به جای خم کردن کمرتان، جلوی نشیمنگاه صندلی بنشینید و با فشار پاهایتان بایستید.
3- عدم خم شدن روی میز کار
نزدیک به میز کارتان بنشینید تا مجبور به خم شدن روی میز نباشید. دوباره تاکید میکنیم خم شدن به جلو میتواند درد عصب سیاتیک را بدتر کند. شانههایتان را ریلکس کنید. آرنج و ساعد باید روی میز قرار گیرند.
4- استفاده از تکنیکهای ارگونومی در محل کار
ایجاد یک محیط کاری مناسب مبتلایان به درد عصب سیاتیک خیلی آسان است.
- بالای مانیتور را هم راستا با چشم قرار دهید.
- کیبورد و موس را نزدیک به خودتان قرار دهید تا مجبور به کشیدن بدنتان نباشید.
- از صندلی استفاده کنید که پشتتان را به خوبی حمایت میکند. اگر صندلی نمیتواند گودی کمرتان را پر کند از پشتی طبی استفاده کنید.
5- عدم حمل اجسام سنگین
از انجام حرکتهایی که به نیروی عضلانی نیازمند است اجتناب کنید و یا حداقل آن را محدود کنید. حرکتهایی مثل هل دادن مبلمان یا بلند کردن یک میز و یا حمل یک چمدان میتواند شرایط یک عصب تحریک شده سیاتیک را بدتر کند. اگر باری را حمل میکنید وزن آن را بین هر دو دست تقسیم کنید. تا جایی که ممکن است اشیاء غیر ضروری را با خود حمل نکنید و کیف خود را سبک کنید.
6- تشک مناسب
به نوع تشکتان توجه کنید. تشکی که روی آن استراحت میکنید، روی احساس روز بعد شما تاثیر میگذارد. اگر تشک نرم باشد، ستون فقرات شما به خوبی حمایت نمیشود و به خستگی عضلانی و بدخوابی منجر میشود.
همانطور که بیان شد با اضافه کردن یک میز قابل تنظیم و همچنین تنظیم ارتفاع مانیتور میتوانید یک محیط کاری مناسب برای کاهش درد عصب سیاتیک داشته باشید. اما اگر علاوه بر کمپرس گرم و سرد و مصرف داروهای بدون نیاز به نسخه و مسکن، هنوز احساس درد دارید به پزشک مراجعه کنید. پزشکتان میتواند تشخیص دهد علت اصلی درد عصب سیاتیک شما چیست.
دیدگاه کاربران